Vaderland is mensheid

Onder het begrip van Martí * “Vaderland is mensheid” vond met de Provinciale Delegatie van het ICAP (Cubaanse Instituut van Vriendschap) in Las Tunas de Tweede Ontmoeting “Martí en de menselijke Solidariteit” plaats, om hulde te brengen aan onze Nationale Held op zijn 161e geboortedag.

Tientallen jonge Cubaanse en buitenlandse studenten, inwoners, professoren, specialisten, arbeiders en geleerden deden mee aan de ideologie van de Cubaanse apostel.

De dochteronderneming van de Culturele Vereniging “José Martí” in onze provincie profiteerde van dit moment door mee te doen – gesponsord door deze delegatie van het ICAP – en de studie “Utilidad de la Virtud” te erkennen. Namens de president van de genoemde vereniging, Armando Hart Dávalos, wordt bijgedragen om de beste ethische en vaderlandslievende waarden te bevorderen op een consequente en betekenisvolle manier.

Er was speciale aandacht voor het proefschrift over de belangrijke gedachtengang van Martí. Deze werd aangeboden door de wetenschappers José Ignacio Reyes González, Alberto Velázquez López en Nancy Rodríguez Pupo aan de aanwezigen.
Ook jonge studenten, professoren, specialisten en managers presenteerden samenvattingen van de onderzoeken die zij hebben uitgevoerd over dit thema. De delegatie van het ICAP organiseerde deze dag om ideeën voor te stellen en

acties te presenteren – gericht op een grotere eenheid van instellingen in dit gebied. Met het doel om zo door te kunnen gaan en het studeren te verdiepen in de geest van José Martí.

Edelmis Leyva Riverón
Especialista en Solidaridad
Delegación Las Tunas

*) José Julián Martí Pérez (28 januari 1853 – 19 mei 1895) is een Cubaanse nationale held en een belangrijke schrijver in de Latijns-Amerikaanse literatuur.

Vertaling: Erna Bosse

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.