Lieve vrienden

Lieve vrienden,

Bijgaand vindt u de Verklaring over de ware geschiedenis van de zogenaamde Cubaanse opstand.

Ik nodig je uit om er eens naar te kijken en je geest en je hart te openen voor het echte Cuba, rekening houdend met de feiten en niet de propaganda die wordt gepresenteerd op sociale mediaplatforms en de onverantwoordelijke en banale oefening van veel media die de afgelopen jaren hebben bewezen een factor in het manipuleren van de publieke opinie in veel gevallen, en niet het bevorderen van een objectieve en onpartijdige analyse van de feiten.

Voel je vrij om te verspreiden, commentaar of post.

Vriendelijke groeten,
Soraya Alvarez            
Ambassadeur

Verklaring van de Commissie Interne Betrekkingenvan de Nationale Vergadering van de Volksmacht People We richten ons tot parlementen, parlementaire vriendschapsgroepen en wetgevers, om te reageren op de immense, meedogenloze politieke en media-operatie georkestreerd en gefinancierd door Washington en gepropageerd via sociale media, automatisch gerepliceerd om honderdduizenden tweets en dergelijke te genereren aantal volgers, met intensief gebruik van robots, algoritmen en accounts nieuw gemaakt voor de gelegenheid; allemaal met de steun van de internationale media en de informatietransnationalen.Ze hebben aangezet tot geweld, misdaad, wanorde en sociale ongedisciplineerdheid, terwijlde wereld een totaal, schandalig verwrongen beeld van onze realiteit als onderdeel vande onconventionele oorlogvoering georkestreerd en gefinancierd door Washington tegen onzeland, gericht op het veranderen van het systeem dat vrij en soeverein is gekozen door onzemensen, zoals bekrachtigd door de op 10 april 2019 goedgekeurde grondwet, met 86,85% vandegenen die hebben gestemd, in een democratische verkiezing met een hoge opkomst.Met totale schaamteloosheid hebben ze wereldwijd gemanipuleerde beelden verspreidvan evenementen in andere landen om aan te tonen, zoals aangegeven in hun handleidingen, dat:Cuba mist bestuurbaarheid, dat de natie in chaos verkeert, terwijl het internerepressie die niet bestaat.In de greep van een pandemie die zo ernstig is voor de mensheid – die in Cuba, zoals destatistieken laten zien, krijgt permanente, goede aandacht – de Amerikaanse regering, niettevreden met de escalatie van de criminele en genocidale blokkade en financiëlevervolging tot perverse uitersten en het toepassen van 243 onmenselijke maatregelengedurende de laatste vier jaar in een poging om ons volk te verstikken; nu zijn ze van planom de weg vrij te maken voor militaire agressie, onder het bekende voorwendsel van:“humanitaire interventie”, in strijd met onze wetten, het internationaal recht en deVN-Handvest. Zoals blijkt uit de afbeeldingen die zijn verspreid, zijn er ongeregeldheden, en verschillende groepen in bepaalde plaatsen hebben daden van vandalisme, fysieke schade aangericht, doodsbedreigingen geuit en ernstig begaan aanvallen, het verstoren met flagrante criminele handelingen van de rechtsstaat die kenmerkt ons land. De sociale opstand die zo krachtig wordt gepromoot en waar Washington naar hunkert, heeft niet…gebeurde.Als gevolg van meer dan 60 jaar blokkade hebben we problemen opgestapeld die:verergerd door de pandemie, de enorme kosten die het met zich meebrengt en de economische crisis die het met zich meebrengt genereert.Het Cubaanse volk, verenigd, vastberaden en ondernemend, moet oplossingen zoeken en -zoals altijd in het verleden – voortbouwen op en implementeren van sociaaleconomische strategieën, vooruitgang met creativiteit en corrigeren waar nodig, confronterend met intelligentie en de economische oorlog durven aangaan die ertegen wordt gevoerd, die het belangrijkste obstakel vormt tot ontwikkeling en de volledige uitoefening van de mensenrechten.Laat u niet misleiden: het Cubaanse volk zal vooruitgaan met zijn partij en regeringonder leiding van president Miguel Díaz-Canel Bermúdez, met de Nationale Assemblee vande Volksmacht en haar Raad van State die hen vertegenwoordigt, en met hunciviele instellingen en organisaties.Onze mensen zijn doordrenkt met de waarden van eenheid, vrede, eendracht, respect, solidariteit, liefde en patriottisme, klaar om hun onafhankelijkheid en soevereiniteit te verdedigen met vrijmoedigheid en moed, tegen elke prijs.We doen een beroep op de wetgevers wereldwijd om hun stem te laten horen en te pleiten voor een einde aan:de genocidale blokkade en toepassing van Titel III van de Helms-Burton Act; voorverwijdering van Cuba van de valse en illegale lijst van landen Sponsors vanTerrorisme; om een ​​einde te maken aan interventionistische acties, aan pogingen om een ​​“zachte” coup”, tot deze massale campagne van leugens om hun misdaden te rechtvaardigen, die in het heden case draagt ​​bij aan de verspreiding van de pandemie; voor respect voor het zelf vastberadenheid en soevereiniteit van het Cubaanse volk; voor Washington om gehoor te geven aan de internationale gemeenschap, die herhaaldelijk heeft gemanifesteerd bij de VN, de miljoenen wereldwijd en de bevolking van Cuba, die de opheffing van de economische, financiële en handelsblokkade tegen ons land. 17 juli 2021″Jaar 63 van de revolutie”Internationale Betrekkingen Commissie van deNationale Vergadering van de Volksmacht 

 

 

 

                                                                                       

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.