Jonge muzikanten uit Cuba en Québec (Canada) in concert voor solidariteit

Met een concert, gegeven door studenten van de scholen voor de kunst La Seigneurie uit Québec en El Cucalambé uit Las Tunas, werd op donderdag 4 april een culturele uitwisseling tussen Canada en Cuba officieel afgesloten.

Met een speciaal voor de gelegenheid gevormd groot orkest vertolkten de studenten een scala aan klassieke werken. Ook werd aan het concert meegewerkt door een koor en dans- en balletstudenten.

Een en ander vond plaats in het kader van de 51e verjaardag van de Stichting van de Vereniging van Jonge Communisten, de 52e verjaardag van de Organisatie van pioniers José Martí en de 25e verjaardag van El Cucalambé.

‘Het doel van het project is een culturele uitwisseling cultuur, ervaring opdoen met een professionele voorbereiding en het geven van een kans om Cuba te leren kennen zoals het echt is’, zei Pierre Boucher, één van de uitgenodigde docenten.

Het concert werd mede opgedragen aan de Vijf van Cuba.
‘Het kunstonderwijs op het eiland’, voegde Boucher hieraan toe, ‘heeft een hoog niveau, omdat het erin slaagt techniek, talent en interesse samen te voegen, terwijl de autochtone waarden behouden blijven’.

Audray Bouchard, die zijn reisjes naar Las Tunas al begon toen hij nog student was en nu meekwam als docent, prijst de educatieve waarde van een dergelijke ervaring, die bovendien het algemene karakter van taal van de kunst en in het bijzonder van de muziek, laat zien.
De leerlingen en leraren uit Québec organiseerden uitstapjes naar musea, historische plekken en plaatselijke gemeenschappen.
Het uitwisselingsprogramma tussen de twee bestaat sinds 2008 en omvat de voorbereiding door de docenten, donatie van muziekinstrumenten en festiviteiten en festivals in Québec.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.