Mariachi muziek

Mexico

Van oorsprong komt de Mariachi-Muziek uit Mexico, maar in heel Latijns Amerika wordt deze muziek-stijl vertolkt en met name op Cuba, waar ieder stadje wel een of meer Mariachi-Groepen heeft van soms wel 12 personen.

Al jaren volgt Willem Veldhoven diverse Mariachi groepen in het Oosten van Cuba (de Oriente, Holguin en Las Tunas) en heeft over hen verschildende documentaires gemaakt en cd’s opgenomen in Cubaanse Studio’s (zie web-winkel)

Mariachi muziek op Cuba

De Mariachi groep Las Tunas en Holguin bezoekt in oude vracht-auto’s, leger trucks, over onbegaanbare zandweggetjes, langs ravijnen en over hoge bergtoppen afgelegen dorpjes en stadjes, om daar op te treden, ter ondersteuning van festivals, carnavals, rodeo’s of congressen.
De Mariachi muziek is een soort volksmuziek dat bij bruiloften wordt gespeeld en komt direkt uit het gevoel/hart en gaat over de ellende van alle dag en over het geluk van bij het zien van een glimlach van een mooie vrouw/man.
Overal op Cuba, waar de Mariachi optreden,  wordt het een feest en bijna iedereen op Cuba kan met de liederen mee zingen.

 

 

 

 

Verschillende documentaires van Willem laten u hier van mee genieten.

Op diverse CD’s is te horen hoe de muziek uit de Oriente zich onderscheidt door de warmte en de vele jonge talenten die aan de CD’s hebben meegewerkt (o.a. Martica OlivaYurina Havana, Ana Maria, Alfredo e.d.)
Zodra u een cd’s van de Cubaanse Mariachi opzet, vergeet u waar u bent en u bent de hele dag vrolijk.
Met de opbrengst van de verkoop van deze DVD’s en CD’s worden verschillende projekten op Cuba gerealiseerd, o.a. Micro-Credit.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.