Filmprijs voor film Cuban 5

“The Cuba Wives” heeft de prijs voor de beste film gewonnen op het 27ste Latijns Amerikaanse Filmfestival van Trieste.
30 oktober 2012

“The Cuba Wives” van regisseur Alberto Antonio Dandolo heeft de prestigieuze Malvinas Prijs gewonnen op het 27ste Latijns Amerikaanse Filmfestival van Trieste.

De Malvinas Prijs is bedoeld om een bijdrage te leveren aan het vreedzame samenleven van de volken en het handhaven van het internationale recht. De jury werd gevormd door de Argentijnse schrijver Juan Octavio Prenz, de Italiaanse schrijver en journalist Massimiliano Cocozza en Hector Sommerkamp, professor aan de Universiteit van Trieste.
Uit het juryrapport: “Wegens de gevoeligheid van en de aandacht voor het thema rechtvaardigheid als basis voor een betere samenleving. Een ontroerend verhaal over de uitdagingen van deze tijd.”

De regisseur Alberto Antonio Dandolo (foto) nam de prijs in ontvangst van de directeur van het festival Rodrigo Diaz. Dandolo:”De schending van het internationale recht is grensoverschrijdend. Ik zag het als mijn plicht me te verdiepen in het verhaal van de Cuban 5, die al meer dan 14 jaar gevangen zitten in de VS. Het belang van film is feiten in hun juiste context te plaatsen en de herinnering aan mensen levend te houden die anders niet gehoord zouden worden.” 

www.freethefive.org

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.