Heberprot P heeft aan meer dan 3000 Ecuadoranen het leven gered

 Minstens 3000 Ecuadoranen hebben sinds 2011 baat gehad bij het Cubaanse middel Heberprot-P. In 71% van de gevallen is amputatie weten te voorkomen wanneer er sprake was van ontstekingen aan de voeten van diabetes patiënten.
 
In gevallen waarbij dit Cubaanse geneesmiddel werd toegediend “is de gemiddelde herstelperiode van een patiënt (met diabetische voeten) gemeten op 41 dagen”, merkte Andres Ernesto Lopez op, vicevoorzitter van het  het Centrum van Genetisch Onderzoek en Biotechnologie (CIGB). Lopez was tezamen met Jorge Berlanga, onderzoeker en mede-ontwikkelaar van Heberprot-P, naar Ecuador afgereisd. 
Lopez, die tevens directeur van HeberBiotec is, liet weten dat het middel in meer dan 25 landen al wordt gebruikt, in 22 landen reeds is opgenomen in de lijst van goedgekeurde middelen en in nog eens 47 andere al is gepatenteerd. Wereldwijd is het middel al bij 300.000 mensen voorgeschreven.
Een opmerking van de promotoren van het middel was dat geen enkel middel “toverkrachten” heeft of volledig op zichzelf kan staan, aangezien het succes altijd afhangt van een groter geheel en een geïntegreerde behandeling. Daaraan werd wel toegevoegd dat dit tot op heden het enige middel wereldwijd is in zijn klasse is dat een oplossing biedt voor deze specifieke klachten. “Voor gevallen met zweren aan de voeten, in een gevorderd stadium en andere complicaties, is er geen enkele oplossing”, stelde Lopez vast.
In het geval van Ecuador, wordt er aan de hand van cijfers van de Wereld Gezondheids Organisatie van de Verenigde Naties en de Internationale Diabetes Federatie, vastgesteld dat er jaarlijks zo’n 6.000 amputaties plaatsvinden. Dit cijfer zou aanzienlijk omlaag kunnen wanneer er een grootschalige, geïntegreerde strategie zou komen in de zorg voor deze patiënten.
Als voorbeeld kan naar het geval van Cuba worden gekeken, waar voordat Heberprot P werd geïntroduceerd zo’n 3.600 patiënten per jaar te maken kregen met amputatie van ledematen. Na de opnamen van het geneesmiddel in de behandeling van deze groep zijn er naar schatting nog tussen 400 en 450 patiënten die deze chirurgische ingreep moeten ondergaan.
Met de creatie van het geneesmiddel heeft Cuba tevens een internationale leerschool opgericht voor de genezing van de diabetische voet.
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.