Meer dan 65.000 Cubaanse patiënten hebben baat bij Heberprot-P

unnamedHet geneesmiddel werd gecreëerd door een team van onderzoekers voor het Centrum van Genetisch Onderzoek en Biotechnologie (CIGB) en werd voor het eerst gebruikt in de provincie Sancti SPiritus in juni van 2007.

Nu het middel op het punt staat haar 10-jarig bestaan te bereiken, nadat het op een test groep in Sancti Spiritus voor het eerst werd gebruikt in juni van 2007, zijn er meer dan 65.000 patiënten in alle provinciën van Cuba die baat hebben bij het gebruik van het medicijn Heberprot-P.

Het geneesmiddel is uniek in de wereld als middel tegen zweren in gevorderde staat, met name bij diabetische voeten. Door het effect van het middel sluiten wonden zich sneller en wordt de kans op amputaties van ledematen voor 80% van de groep danig verkleint.

Het middel is in meer dan 20 landen geregistreerd, waarvoor de producent tevens beloond is met een goude eremedaille door de Wereldorganisatie voor de Intellectuele Eigendom. Op internationaal niveau zijn er rond de 250.000 mensen geholpen met deze medische oplossing voor een kwaal waarvoor geen effectieve behandeling bestond voor de verschijning van Heberprot-P.

Iris Lugo, communicatiespecialist bij het CIGB liet Granma weten dat tussen 11 en 12 mei een nationale bijeenkomst zal plaatsvinden waarin de uitbreiding van de behandeling van diabetische voeten met Heberprot-P centraal zou staan. Deze bijeenkomst zou door het Ministerie van Publieke Gezondheid in samenwerking met CIGB worden opgezet, waarbij meer dan 250 specialisten in angiologie en vaatchirurgie aanwezig zullen zijn om het programma verder te helpen opzetten.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.