Brief aan mevrouw Michelle Obama

Las Tunas, Cuba, 5 juni 2013 
55 jaar na de triomf van de Revolutie

Aan: mevrouw Michelle Obama, echtgenote van president Barack Obama, First Lady van de Verenigde Staten:

Eerbiedig richten wij ons tot u in uw hoedanigheid van moeder, echtgenote en advocate, kenner van de wetten van uw land.

Tot u richten wij ons, aangezien u al ontelbaar veel werk hebt verricht, zowel in als buiten uw land ten behoeve van mindervaliden, achtergestelden, de hopelozen van de maatschappij, slachtoffers van de economische crisis.
U bent op de hoogte van corrupte en onjuiste gerechtelijke beslissingen in uw land en ook van de aversie hiertegen.
Wij, Cubaanse moeders, fysieke moeders en spirituele moeders van de vier helden die in de gevangenis in uw land verblijven; wij hebben het recht onze zonen op te eisen van een dergelijke criminele politiek; wij hebben bovendien de onontkoombare plicht om dit op de meest effectief mogelijke manier te doen.

De dienst van onze gebroeders is niet alleen gunstig voor de bescherming van projecten en het slagen van de sociale revolutie, maar ook om de uitvoering van moordberamingen en terrorisme te voorkomen binnen de grenzen van de VS.

Onze autoriteiten stellen de Noord-Amerikaanse autoriteiten op de hoogte van schendingen van mensenrechten (terrorisme) op Noord-Amerikaans grondgebied en dankzij deze verzamelde informatie – geventileerd via onze gebroeders – werden terroristische plannen tegen de president en andere bestuurders in de VS ontmanteld.

Uw man, uw kinderen en uzelf hebben uw verblijf in het Witte Huis – in volle geestelijke en lichamelijke gezondheid – voor nog een regeerperiode mede te danken aan de vijf.
Alleen een vrouw als u is in staat om uw Afro-Amerikaanse echtgenoot op een bekwame manier te steunen om zo een presidentschap in een land met een racistische achtergrond, geschiedenis en cultuur te kunnen winnen.

Alleen u kunt uw man het onrecht laten begrijpen, die tegen onze gebroeders en zonen zijn gepleegd.
Alleen u heeft de benodigde invloed – heel precies en direkt – om een diep verborgen gevoelige snaar te raken in het hart van de man Barack Obama.
Weet u dat uw echtgenoot onze zonen onmiddellijk gratie kan verlenen en ze terug kan sturen naar hun vaderland en hun thuis?

Mevrouw Michelle, wij doen een beroep op uw tederheid, uw liefheid en uw vrouw-zijn.

Help ons onze zonen te bevrijden.

Zoals uw echtgenoot de herverkiezing won mede dankzij veel stemmen van Spaans sprekenden, zo vragen wij hem deze Latijnse stemmen te belonen door de vijf vrij te laten, de vijf, die ons toch al toebehoren.

Ondertekend,
Cubaanse moeders, Tuneras
en fysieke en spirituele moeders

Vertaald uit het Spaans door Enna Bosse

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.