Microcredit: een noodzaak

Sinds kort kunnen Cubanen op kleine schaal eigen bedrijfjes beginnen, zoals bijvoorbeeld een restaurant of een timmerbedrijf, een naaiatelier of een kapsalon of ze kunnen voor zichzelf aan de slag als taxichaffeur of een kamer verhuren aan buitenlandse toeristen. Een microcredit van 300 tot 400 euro is vaak voldoende om op Cuba een bedrijf op te starten.

Voor verschillende personen zoekt Holanda Pro Cuba financiële ondersteuning in de vorm van een microcredit om een bestaan op te bouwen. Wij geloven sterk in dit praktische en directe systeem, dat mensen zelfstandig maakt en een toekomstperspectief geeft. En niet alleen wij. Van de Stichting Overal hebben we subsidie ontvangen voor dit project.

We  selecteren alleen die projecten, waarvan wij bijna zeker weten, dat ze kans van slagen hebben.

Voorbeeld
Op de foto zien we hoe metselaars bezig zijn in het huisje van Oly. 
Oly is een invalide vrouw die 6 jaar geleden een ongeluk heeft gehad en nu de hele dag op bed moet liggen. Zij heeft drie kinderen en moet voor de twee jongsten zorgen. In haar huis bouwen we een kamer, die ze kan gaan verhuren,waardoor ze een inkomen kan verwerven. Dit project is gefinancierd met een microcrediet van 400 euro. 

Wie geïnteresseerd is een project te steunen, kan hier contact met ons opnemen en we verstrekken alle inlichtingen. oorbeeld

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.