Documentaire Carlos Benites

In de zomer van 2014 hebben wij, drie Cubaanse vrienden en ik, Willem Veldhoven, twee nieuwe CD’s opgenomen over de Mariachi muziek.

Dit hebben we gedaan in de studio van Radio Victoria Las Tunas Cuba.

Een van die cd’s is getiteld Los Ninos del Mariachi Las Tunas Cuba (De kinderen van de Mariachi). Carlos Benites is dirigent en muzikaal leider van deze groep. Carlos kan sinds een jaar niet zelf meer trompet spelen, omdat zijn arm geamputeerd is door een vreselijke ziekte. Hij is ruim vijftien jaar trompettist en leider van de Mariachi groep is Las Tunas geweest en met hem heb ik vele mooie momenten meegemaakt. We hebben samen een aantal cd’s  en er waren een aantal prachtige tv-optredens.

Door zijn handicap kan Carlos nu geen trompet meer spelen en geen bandleider meer zijn,  maar hij kan wel zingen, componeren en dirigeren. Teven is hij actief met de kinderen uit Las Tunas die hij begeleidt op weg naar hun successen in de Mariachi Muziek.

Ik heb door de jaren heen heel veel videomateriaal gemaakt en een flink archief opgebouwd van Carlos. Als eerbetoon aan hem wil ik een documentaire maken van circa 45 minuten, waarin ik zijn verleden als artiest en het heden als zanger, dirigent en componist wil portretteren. In de documentaire wil ik vooral laten zien dat de mensen op Cuba nooit opgeven en tot geweldige prestaties in staat zijn, ook al hebben zij een handicap.

Voor dit project zijn de kosten begroot op 4000,- euro. Op dit moment hebben we al 200,- euro binnen.

Ik nodig iedereen uit dit unieke project te steunen.  Het is beslist de moeite waard.

Neem hier contact met mij op voor alle details.

Reacties zijn gesloten.