Saludos

Door de ramp van afgelopen week in Matanzas, waar een week lang Olie tanks. In brand stonden en heel veel schade aan de energie voorziening, werd aangebracht, is het hoog tijd om aan alternatieve energie voorziening te werken.
Nu zitten huishoudens, fabrieken scholen e.d. uren zonder stroom.
Ik was in juni op Cuba en dan hoorde je s’nachts, kinderen huilen omdat de ventilator niet aan  kon.
Met een aantal vrienden hier en op Cuba, onderzoeken we de mogelijkheden, om in de provincie Las Tunas, de productie van zonnepanelen op te starten.
Op Cuba is het hele jaar door zon, het is hoogtijd dat daar de energie mee wordt opgewekt.
Beste lezer, graag tips en ideeën, om dit zonnepaneel project te realiseren.

Email aub, naar wvcuba@hotmail.com.

Hartelijke groet,

Stichting HPC

Willem Veldhoven.

 

 

Hallo vrienden, ja een hele goede analyse van de president van Argetinia over 4 jaar schadalige beleid van Trump met zijn 245 discreten tegen Cuba om Cuba kapot te maken en Trump opnieuw president zou willen worden wat gelukkig niet is gebeurd en na Trump 2 jaar Corona veroorzaakt er totaal geen toeristen naar Cuba kunnen komen en er op Cuba zelf ook veel gesloten worden ook heel slecht voor de economie maar gelukkig is sinds half november 2021 op Cuba het normale leven weer opgepakt en een beetje bij beetje komt Cuba uit de economische crisis het blijft belangrijk om positieve energie de juiste informatie over Cuba te vertellen groet van Guillermo Willem Veldhoven vanuit las Tunas waar ik werk aan montage van video “Cuba Leeft, Go to Cuba”

hola amigos si un muy buen analisis del presidente de argetinia sobre 4 años de dañar la politica de trump con sus 245 discretos contra cuba para destruir a cuba y trump quisiera volver a ser presidente lo cual afortunadamente no ha pasado y provoca corona por 2 años despues de trump ningún turista puede venir a Cuba en absoluto y muchos también están cerrados en la propia Cuba, lo que también es muy malo para la economía, pero afortunadamente, desde mediados de noviembre de 2021, la vida normal se ha reanudado en Cuba y poco a poco Cuba está saliendo. de la crisis economica sigue siendo importante con energia positiva contar la informacion correcta sobre cuba saludos de Guillermo Willem Veldhoven desde las Tunas donde estoy trabajando en la edicion del video “Cuba Vive, Vete a Cuba”

Welkom op de website van Holanda pro Cuba

Donatie aan Bloedbank ziekenhuis in Las Tunas 4 nieuwe banden

CUBA IS WEER OPEN!!!  

IEDEREEN IS WELKOM

 • Persbericht Juli 2021:

  De Verenigde Staten van Amerika moeten zich dood schamen……….

  Pers bericht over:  De stemming in de V.N vergadering, van afgelopen 23 juni 2021, over :

  “Stop de Onmenselijke blokkade contra Cuba”.

  184 landen stemden tegen de blokkade van Amerika en het is een grote overwinning voor Cuba dat er zoveel landen tegen de blokkade stemden.

  De Verenigde Staten van Amerika moeten zich dood schamen dat het besluit van de VN waar 184 landen tegen de blokkade stemden op 23 juni 2021, door Amerika, niet wordt gerespecteerd.

  Opnieuw gebruikte Amerika haar onwettige en valse  veto recht en blokkeerde opnieuw de opheffing van de al 60 jaar durende blokkade tegen het Cubaanse  Volk.

  De Verenigde Staten  van Amerika moet zich diep schamen om in deze periode van pandemie van het Corona Virus, het Cubaanse Volk te terroriseren met hun valse en onrechtmatige Veto in de VN vergadering, uit te spreken, op 23 juni 2021.

  Los Estados Unidos de América deberían avergonzarse de no respetar la decisión de la ONU del 23 de junios 2021

  en la cual 184 países votaron en contra el bloqueo. Estados Unidos volvió a utilizar su derecho al veto para impedir el levantamiento del ilegal bloqueó contra Cuban, el cual se mantiene por 60 años. Los Estados Unidos de América deberían estar profundamente avergonzados de aterrorizar al pueblo cubano con su falsa justicia en este período de pandemia provocado por el del virus Corona.

  Stichting Holanda Pro Cuba, Guillermo Willem Veldhoven 29 -6-2021.(voorzitter).Voor meer informatie, zie www.holandaprocuba.nl wvcuba@hormail.com  06-50994645

  Stichting Holanda Pro Cuba verleent al sinds 1994 op allerlei gebied steun aan Cuba. Oprichter en voorzitter Willem Veldhoven is de drijvende kracht van de stichting. Willem bezoekt sinds 1994 onregelmatig Cuba en hij heeft daar verschillende humanitaire projecten opgezet. In de loop der jaren heeft de stichting drie containers met hulpgoederen voor scholen en ziekenhuizen naar Cuba gebracht. En daarnaast een tweetal auto’s en een groot aantal muziekinstrumenten voor de Mariachigroep Las Tunas Cuba, waarmee Willem inmiddels een flink aantal cd’s gemaakt heeft. Hij heeft ook veel videomateriaal opgenomen van deze Mariachigroep en op dvd uitgebracht. Tussen de vele bedrijven door heeft Willem kans gezien twee boeken te schrijven, getiteld ‘Het Cubaanse Virus’, deel 1 en deel 2.

  Een nieuwe activiteit van de stichting is het financieren van verschillende projecten middels microcredit.

  Een voorbeeld van een project dat middels een microcredit is gefinancierd is het bouwen van een extra kamer voor de invalide Oly. Ze kan nu wat bijverdienen door deze kamer te verhuren.

  Een ander project is het maken van een documentaire over Carlos Benites, een trompettist met een arm. Carlos moest zijn arm laten amputeren als gevolg van kanker. Hij kan nog wel zingen en begeleidt kinderen met het leren van Mariachimuziek. In de zomer van 2014 heeft Willem samen met Carlos een cd opgenomen: ‘De kinderen van de Mariachi’, in de studio van Radio Victoria in Las Tunas en daarnaast ook nog een cd met Carlos, getiteld ‘Entro el Am

  Voor info: wvcuba@hotmail.com
  of 06-50994645.

  Pers Bericht; “Stop blokkade contra Cuba”, 2021

  Dit zijn enkele van de vijfduizend actieborden die we de komende maanden in heel Europa willen gaan plaatsen. De rekening {5000 x 100 euro} gaat naar de Amerikaanse Ambassade in Den Haag.

  De V.S. zijn door hun aangescherpte blokkade tegen Cuba verantwoordelijk voor de Economische Crisis op Cuba. Een blokkade die al 61 jaar duurt, immoreel, schandalig en crimineel is en heel vaak is veroordeeld door alle leden van de Verenigde Naties (op het veto-onrecht-stem, van Amerika na).

  Vamos a mandar a confeccionar 5000 pancartas con el texto: Alto al bloqueo de Estados Unidos a Cuba. Esas pancartas se colgaran een los próximos meses en toda Europa.

  El costo (5000×100) de produción de las mismas se enviará a la embajada de Estados Unidos de America en Den Haag porque ellos son resposables de la crisis económica de Cuba debido al bloqueo que ahora dura 61 años.

  Guillermo Willem Veldhoven 2021

  Mail: wvcuba@hotmail.com

  Mobiel: 06 50994645

  Uw donatie is van harte welkom op bank nummer: NL24 snsb 09066102365

  Deze donaties worden gebruikt voor kleinschalige projecten op Cuba. Zie www.holandaprocuba.nl

  Recente films over de strijd tegen de blokkade:


  Als u 17.50 euro over maakt op Stichting Holanda Pro Cuba nr nl 24 snsb 0966 102363 omschrijving: recente films blokkade, dan wordt de usb stiks naar u toe gestuurd. De netto opbrengst wordt gebruikt voor kleinschalige projecten op Cuba.

  1. “Het laatste uur van het kolonialisme heeft al geklonken en miljoenen inwoners van Afrika, Azië en Latijns-Amerika staan op om een nieuw leven tegemoet te treden en hun onbeperkt recht op zelfbeschikking en onafhankelijke ontwikkeling van hun naties op te leggen.
  2. “Alle staten moeten vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan, ongeacht hun omvang, de historische betrekkingen die hen in het verleden met elkaar hebben verbonden en de problemen die zich op een bepaald moment tussen sommige staten kunnen voordoen”.
  3. “Jarenlang hebben de Amerikanen geprobeerd om van Puerto Rico een spiegel van de hybride cultuur te maken; het spreekt Spaans met verbuigingen in het Engels, het spreekt Spaans met scharnieren op zijn rug om te buigen voor de Yankee soldaat.
  4. “Onze vrije ogen staan vandaag open voor nieuwe horizonten en zijn in staat om te zien wat onze toestand als koloniale slaven ons gisteren heeft belet te zien; dat de “westerse beschaving” onder haar kleurrijke façade een beeld van hyena’s en jakhalzen verbergt.
  5. “Wij spreken onze instemming uit met een algemene en volledige ontwapening; wij pleiten bovendien voor de totale vernietiging van thermonucleaire apparaten. Er zijn nieuwe atoommachten in de wereld; de mogelijkheden van een confrontatie groeien.”
  6. “De territoriale integriteit van de naties moet worden gerespecteerd en de gewapende arm van het imperialisme moet worden gestopt, niet minder gevaarlijk omdat deze alleen conventionele wapens gebruikt.
  7. “Onlangs heeft de regering van de Verenigde Staten ook de verkoop van geneesmiddelen aan Cuba verboden, waardoor het masker van het humanisme waarmee zij het agressieve karakter van de blokkade tegen het Cubaanse volk probeerde te verbergen, voor eens en altijd is verdwenen.
  8. “Zolang de economisch afhankelijke volkeren zich niet bevrijden van de kapitalistische markten en in een stevig blok met de socialistische landen onze betrekkingen tussen de uitbuiters en de uitgebuitenen opdringen, zal er geen sprake zijn van een solide economische ontwikkeling.
  9. “De Verenigde Staten komen wel tussenbeide; zij hebben dat historisch gezien in Amerika gedaan. Cuba kent deze waarheid al sinds het einde van de vorige eeuw, maar ook Colombia, Venezuela, Nicaragua en Midden-Amerika in het algemeen, Mexico, Haïti en Santo Domingo kennen haar.
  10. “De dag zal komen waarop deze Vergadering nog volwassener zal worden en van de Amerikaanse regering garanties zal eisen voor het leven van de zwarte en Latijns-Amerikaanse bevolking die in dit land leeft, voor het merendeel Amerikanen van oorsprong of adoptie”.

  [Bericht is afgebroken]  Hele bericht weergeven

  Bijlagen

  New: 12 boeiende films over Cuba nu op een  USB stick van 16 g.b. deel 1. 25 jaar Onvoorwaardelijke Liefde voor Cuba, (1994-2019).

  Samenstelling:  Willem Veldhoven, die op 4 december 1994 voor het eerst voet aan wal zette op Cuba ( met vergaande gevolgen)

   

   

   

  2019-10-03 DVD omslag NL
   
   
   
  Als u 17,50 euro over maakt op Stichting Holanda Pro Cuba nr NL24  SNSB 0966 102363
  omschrijving 25 jaar , dan ontvangt u de USB stick met twaalf boeiende docu’s over Cuba,
   plus extra: 1 DVD en 1 CD.
   
   
   
   

   

   

 •  

  Steun onze actie!!!

  heberprot-poster_web

  poster-Mariachi-kindergroep

   

  Reacties zijn gesloten.